Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2011 09:43 - Най-необичайните хотели
Автор: lidiya15 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1567 Коментари: 0 Гласове:
0



image
 
Кой не би бил очарован да почувства атмосферата на затворническа килия за една нощ, без да е влязъл в конфликт със закона преди това? Или да пренощува в пътнически самолет и при това да получи напълно заслужената си доза сън, въпреки страха си от летене със самолет?

Без проблеми в горещината и без климатик

Горещина и неработещи климатици? Гостите на Ice Hotel Canada в Сент-Катрин-де-ла-Жак в Канада не трябва да се тормозят за това. Както говори и името, хотелът се състои главно от лед и сняг, общо това са над 15 000 тона от белия разкош и 500 тона замръзнала вода. На разположение са 36 прохладни стаи и тематични сюити.

Вътрешното обзавеждане на хотела Ice Hotel, като напр. скулптурите, барът или обзавеждането на стаите, също е от сняг и лед. В ледения параклис на хотела всяка година десетки двойки си казват Да. И за да не се превърне нощувката в едно твърде мразовито изживяване, на разположение са достатъчно одеала за един спокоен сън.

Излитане без пилотски лиценз

Летенето не е за всеки. Много пътници само при мисълта, че не усещат твърда почва под краката си, изпитват неприятни чувства. В Jumbo Stay в Арланда край Стокхолм обаче могат да си починат и пътници със страх от летене. Хотелът, някогашен Боинг 747-212B, година на производство 1976, предлага общо 27 стаи, сред тях дори и една луксозна сюита в кокпита, заедно с гледка от пилотската кабина.

Гостите, които след това преживяване вече не изпитват страх от летене, могат да полетят непосредствено след края на престоя си: Jumbo-хотелът се намира близо до летище Стокхолм-Арланда и със собствения си шатъл сървис превозва своите гости навреме за чек-ина.

В затвора и въпреки това свободни?

Напускаме хотела Jumbo Stay в Стокхолм, за да отидем зад решетките в Швейцария. Хотелът Jailhotel Льовенграбен в сърцето на историческия стар град на Люцерн привлича с една много специална атмосфера. Построена през 1862 г., сградата служи като затвор чак до 1998 г. Там, където преди грубите стени, студените решетки и мрачните надзиратели са се грижили за едно по-скоро неприятно чувство, днес „крадците“ в хотела Jailhotel са посрещнати от голямо разнообразие от различни категории стаи, които въпреки удобното и модерно обзавеждане едновременно носят и повей за лишаване от свобода. Някогашната канцелария на директора на затвора е преобразувана в сюита, а също и в предишната библиотека на затворниците се усеща лукс. По-спартански, но не и по-некомфортно нощуват обитателите в стаите с две, три, както и с четири легла, които са създадени в помещенията на някогашните килии. За безскрупулните посетители, които желаят да се запознаят по-отблизо с истинския живот в затвора, „Unplugged“-килиите са точният избор. Оставени почти в оригинално състояние, те Ви даряват с едно незабравимо изживяване в стил Алкатраз.

Защо да не потренирате слонове?

Едно наистина „животинско удоволствие“ предлага Anantara Golden Triangle Resort & Spa в Чианг Сен, Тайланд. Четиризвездният хотел се намира в сърцето на гората на Златния триъгълник, където гостите на хотела откриват една почти девствена природа. Но не само изключителните околности, комфортът и разнообразните уелнес предложения на хотела привличат гостите. Любителите на животни ги очаква малка изненада: който при мисълта за куче, котка или хамстер усеща прилив на отегчение, със сигурност няма да остане разочарован от излета с един от живеещите там слонове. В края на краищата, също и възможността да участват в тренировката на дебелокожите бозайници, разтуптява сърцата на почитателите на слонове.

Отваряне на хотелската стая с iPhone

Петзвездният хотел Blow Up Hall 50/50 в Познан изненадва не само с липсата на рецепция и липсваща номерация на хотелските стаи. Blow Up е място на интерактивни събития. Тук се срещат изкуство, лукс и най-модерна технология. Вместо ключове гостите получават по един iPhone, с чиято помощ могат да открият и отключат резервираната си стая. Модерният уред тук е в центъра на събитията и служи като „виртуален портиер“. Освен 22 индивидуално обзаведени стаи, ресторант и бар, хотелът разполага и с голяма художествена сбирка. Със сигурност това е едно необичайно място не само за заклетите фенове на iPhone.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lidiya15
Категория: Туризъм
Прочетен: 176227
Постинги: 32
Коментари: 37
Гласове: 89
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930