Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2011 23:00 - Най-добрите градове, в които да се изгубите
Автор: lidiya15 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1856 Коментари: 0 Гласове:
0



image 
Забравете картата и се завъртете три пъти около себе си – време е да се изгубите. Подобно объркване е перфектният начин да разкриете тайните на града, да откриете истинските забележителности и да срещнете местните жители, казват от портала lonelyplanet.com.

Естествено има хубаво изгубване и лошо изгубване. Най-добре би било, ако планирате да го направите, когато имате свободно време. Някои градове естествено са по-подходящи за подобни приключения, ето защо тук са представени шест от най-добрите дестинации, с които ще изживеете незабравимото си изгубване в голям град.

Венеция

Този северен италиански град е едно от най-добрите места за изгубване. Първо ви връхлитат безкрайни канали и мостове, след това се отправяте към случайни ъгълчета и ниши и магията на времето обгръща сетивата ви с неповторимата си красота. Да се изгубиш тук си струва – тълпите от хиляди туристи носят спокойствие и звука на пърхащите криле на гълъби.

Как да намерите пътя обратно: Огледайте се за знаци и стрелки по стените. Те ще ви отведат до центъра на града.

Варанаси

Може да се хвърлите в тъмните улични лабиринти. Открийте храмове, магазини за различни сладкиши и коприна по алеите в индийския град.

Как да намерите пътя обратно: Многобройните шофьори на рикши ще се радват да ви отведат на исканото място на цена, която е по силите и на най-малкия бюджет.

Лондон

Повечето посетители на Лондон са преживели невероятни приключения в града, излизайки от подлеза на метрото, за да посетят забележителностите и да се гмурнат след това отново под земята и да отпътуват. Поскитайте и ще бъдете възнаграден с големи площади, църкви и лъскави бутици, които да оставят силен отпечатък в туристическата ви памет.

Как да намерите пътя обратно: Огледайте са за табелите за метрото, това е единственият печеливш изход за измъкване от градските лабиринти.

Токио

Смущаващото спокойствие и искрящият неон в този многомилионен град ви гарантират сигурно изгубване. Оставете се на интуицията да ви води и може би ще откриете истинска пещера със съкровища на подобно вълнуващо място.

Как да намерите пътя обратно: Както в Лондон, Токио има отлична система на градски транспорт. Това е най-сигурният начин да се приберете невредими в хотела си.

Истанбул

Има най-малко две страхотни неща след излизането ви от туристическия център в Истанбул. Първото – хотелите и уличните търговци отпадат, изместени от местните магазини за чай, парковете и къщите. Второто е градското увеселително влакче, което ще ви покаже най-величествените панорамни гледки на Босфора.

Как да намерите пътя обратно: Ако искате да се върнете отново в туристическата област, спрете за чаша вода и попитайте за пътя до Султан Ахмет. Помогнете на мускулите си да отпочинат в една от най-прекрасните градски бани.

Канбера

Със спираловидно разположените си улици, столицата на Австралия, често омагьосва посетителите си в гигантското объркване на туриста. Но има и по-добри начини да се загубите там. Посетете предградията – там животът тече с пълна скорост.

Как да намерите пътя обратно: Вземете си Джипиес. Или използвайте традиционния метод като питате местните за посоката.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lidiya15
Категория: Туризъм
Прочетен: 175389
Постинги: 32
Коментари: 37
Гласове: 89
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031